Utställare 2020

Arbete pågår inför 2020…………….

Nedan angivna presentationer är från 2019!

 

Erik Hjort

Erik Hjorth      känd bl a från SVT1 ”Konstnärsdrömmar”

Gästutställare på Tällerud

Konstnär född 1990 från Hammarö, Värmland, som med ursprung i den subkulturella graffitikonsten målar på allt från betongväggar till canvasdukar.
Sprayburken ligger mig varmt om hjärtat eftersom det är så fruktansvärt skönt att just spraya. Hårda kontraster med skarpa färger i tjocka lager är ständigt återkommande i mina verk. På senare år har jag funnit det viktiga i att låta färgens egen vilja vara med och bestämma slutresultatet. Rinn, skvätt och oväntade fusioner styr lika mycket som jag hur ett verk i slutändan blir.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Helena Bengtsson Design och Konsthantverk

I min fina hönshusateljé i Snarstad jobbar jag med mönsterformgivning, textila produkter och unika verk. Jag formger för andra tillverkare eller skapar mindre produktserier för egen tillverkning. Papper och skinn har blivit mina material jämte de textila. Naturen och den traditionella slöjden är ofta min inspirationskälla.

 

 

 

 


Gunilla Adolfsson, tapetsör

Verkstad: Glänne gamla skola. Utbildning i Uddevalla 2-årig + 1-års påbyggnad. Utfört arbeten för offentlig miljö, Alster kyrka, Hammarö kyrka, Bengtsfors kommun, Karlstad kommun m.m. Samarbete med Stenebyskolan  och framförallt privata kunder.

 

 

 

 

 

 

Eva Bergman, måleri

Jag är autodidakt bildkonstnär och målar i olja, akryl och akvarell. Stil och motiv blir vad som faller mig in för tillfället, oftast koloristiskt. Inspirationen hinner jag oftast inte uppfatta var den kom
ifrån. Tillverkar även smycken i silvertråd, koppartråd, stenar och pärlor.

Webbsida: www.evaialster.se

 

 

 

 

Staffan Einarsson, fotografi

Arbetar med analogt foto med silvergelatinkopior gjorda i mörkrum på traditionellt sätt. Bilderna är delvis tagna med infraröd film och kopierade med Lith-teknik.

 

 

 

 

 

Håkan Gidebratt, akvarellmåleri.

Jag har studerat konst och grafisk design på Nyckelviksskolan och Forsbergs Skola i Stockholm. Ett flertal konstkurser på Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Medborgarskolan i Karlstad har bidragit till att utveckla mitt måleri. Har egen ateljé på Morgonvägen 19, Edsgatan i Karlstad. För mer info: www.gide.se

 

 

 

Peter Jansson_DSC_7640

 

Peter Jansson, måleri

 

Född 1963 och har så länge jag minns tecknat och målat mycket. Sedan jag gått med i KRUT 2005 har måleriet tagit överhanden och är nu till största delen mitt arbete om dagarna. Jag fortsätter alltjämt med akvarell – den teknik jag började med – för jag tycker den är utvecklande. Medlem i Konstfrämjandet och i Svenska konstnärsförbundet.

 

 

 

 

Astrid Wiktorsson_1_ps

 

Astrid Wiktorsson, textilhantverk

 

Jag är född och uppvuxen i Mattmar i Jämtland och bor numera i Karlstad. Mina stora intressen som följt mig från barndomen är slöjd, sport och dans. Tävlat har jag gjort i sport och dans och har haft kurser i olika hantverk. Inom dansen är jag instruktör på olika kurser och en av ledarna i Ulvsby Folkdanslag.

 

 

 

 

 

 

 

1DS_9547

 

Gunnel Lindberg Jung
Att fotografera blommor började jag med när jag inte fick fota mina barn längre. Intresset att fotografera natur och solnedgångar vid Alstern ärvde jag av min far. Handarbetsglädjen fick jag av min mor. Av min morfar har jag fått målandets nöje.  Men att skriva böcker har vuxit fram i mig själv!

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1260

 

 

 

Karin Johansson, grafik, främst collografi

Under rundan visar jag mina bilder i Missionshuset, som i sig kan vara värt ett besök. Jag är medlem i Konstnärernas Kollektiv Verkstad (KKV) i Karlstad och har gått många olika kurser på Kyrkeruds Folkhögskola.

 

 

 

 

 

 

Anna Jost_PS

 

Anna Jost

Jag har alltid gillat att skapa och helst med material från naturen. Det är fantastiskt vilka färger och former man kan hitta om man tar sig tid att titta nära. Det material jag har hittat har blivit till de kollage som jag gör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Runa Hedström

 

Runa Hedström, måleri och teckning

Inspireras av färger, natur, tankar. Målar akvarell, olja, tempera, teckning, blandteknik med oljepastell, torrpastell plus akvarell. Målar blommor,landskap,interiörer,stilleben. Föreställande! Landsbygden är viktig. Utbildad bl. a. på Karlstads målarskola. Ett flertal utställningar.

 

 

 

Bibbi M. T. Evermark

Bibbi Evermark

Jag har tecknat och målat sedan jag kunde hålla i en penna (2 års ålder). Namnen på alla färgerna var bland de första orden jag lärde mig.
Jag hade min första separatutställning 1978. Därefter blev utställningarna regelbundna, både separata och tillsammans med andra konstnärer.
Jag målar bland annat i akvarell, olja och pastell. Ibland blir det alla tekniker i en och samma bild, vart efter andan faller på …
Stil och manér varierar. Det kan bli stilistisk, abstrakt, föreställande,  expressionistiskt, impressionistiskt, naturalistiskt, naivistiskt eller i någon annan ”ism” som inte har något namn. Kort sagt, jag är mångsidig både vad gäller teknik, materialval och uttrycksätt!
Jag är även innovatör och har utvecklat en patenterad produkt, en teknik för produktion av bilder på kakel och klinker – för både interiöra och exteriöra miljöer:

www.everstyle.se
Instagram: everstyletiles
I Everstyle AB arbetar jag med konceptutveckling för offentlig och privat miljö, där jag skapar bild och design på uppdrag, efter beställarens specifika mål och/eller med helt fria händer för specifik plats/miljö.

 

 

 

 

 

katrin_PS

 

Jag heter Katrin Karlsson, född 1991 från Karlstad och har målat så länge jag kan minnas. Jag målar mestadels med akryl, men även med olja i perioder.  I min konst försöker jag utforska idéer om världen, människor och hur allt hänger ihop. Det är tankar som jag själv inte är helt klar över vad det är och detta utforskar jag genom konsten. Måleriet är mitt sätt att kommunicera och utveckla dessa idéer på. Under KRUT kommer jag ställa ut färgstarka tavlor i både stort och litet format.
Jag finns på instagram, där jag lägger upp målningar som är under process samt en del färdiga verk.
https://www.instagram.com/krullkatrin/

 

 

 

 

 

Birgitta Danielsson_P<S

 

Birgitta Danielsson . Ikonmåleri och hantverk

Konstnärlig utbildning: 2 årig Bild och Formutbildning på  Kyrkeruds Folkhögskola och ett antal kurser för ikonmålare Lisa Chemniz i Uppsala och Vadstena.  Jag är pensionerad lärare och hade min första tjänst på Vallagärdets skola på 70-talet
Förutom att måla. syr och stickar jag.

 

 

 

 

 

Jenny Söderberg

 

Jenny Söderberg Lundsholt
Självlärd tecknare med stort behov av kreativa sammanhang och estetisk kommunikation. Gick estetisk utbildning, musiklinjen, under gymnasietiden i Uppsala på 1990-talet. Men nu är jag allt värmlänning sedan 18 år tillbaka. Att teckna har blivit ett sätt för mig att koppla av, sedan år 2015, precis som körsången i bland annat Alsters kyrkokör. Jag tecknar oftast med fineliners och poscapennor i svart, vitt och rött. Jag har en förkärlek för skor, ansiktsuttryck och rutor. Kom och se mina bilder i växthuset, Åstorps handelsträdgård under KRUT!

 

 

 

 

 

 

 

Elsa Bernholm

 

Elsa Bernholm

I missionshuset kommer jag visa upp vad jag har gjort mitt andra år på Kyrkeruds folkhögskola. Det kommer bli lite blandat med tekniker då jag gillar att göra det mesta. Oljemålningar, skulpturer, teckningar och annat kommer visas. Varmt välkomna!

 

 

 

 

 

 

????????????????????????????????????

 

Gunilla Bernholm

Uppväxt i Snårstadtorp, ca 8 km utanför Ulvsby. Tycker om gamla handarbeten när kvalitén var gjord för att hålla i många år och broderiet och spetsarna hade många nedlagda timmar i arbetstid. Härligt att duka fint med gamla handvävda linnedukar med mittsöm eller varför inte med en gammal broderad ”Kaffeduk” till sommarens kaffebord. Gamla lakan kan användas till mycket, ex. vis gardiner eller att sy om till moderna påslakan med fin spets eller brodyr. Gamla linnehanddukar eller dukar kan bli väskor eller kuddar. Det är återvinning med kvalité.

 

 

 

 

 

Processed with VSCO with jm1 preset

 

Matilda Forsberg

Mitt namn är Matilda Forsberg och jag är uppväxt i Ulvsby. Just nu går jag mitt sista år på estetlinjen med inriktning bild. Mitt intresse för konst har jag haft så länge jag har kunnat hålla i pensel och penna. Jag använder mig av olika tekniker.

 

 

 

 

 

Daliah Longree_1

 

Daliah Longree, encaustic,måleri på siden och lite olika tekniker

 

Född och uppvuxen i Tyskland. Flytt till Hammarö 2004 och Ulvsby 2007. Till yrke sjukgymnast/ridterapeut. ”Kreativ pyssel” började jag med i tonårsåldern.Sedan dess har jag från och till lekt med olika material och teknik. Inspirationen tar jag från vardagen, oftast känslor som ska få utlopp, därefter väljer jag material och färg

 

 

 

Freja S

Freja Skogsmyr

Jag har målat mycket sedan jag var 10 år, nu fyller jag 21 i maj 2019. Främst har jag målat med akryl men även använt många andra tekniker. Jag gillar att testa mig fram och utforska allt jag kan komma över inom det konstnärliga, så som täljning, tovning och fotografi. Förra året kom jag med en ny teknik, nämligen att måla (inte trycka) på skinn med textilfärg. Då jag jobbar hos Daliah Longrée på Fåren i Skål har jag tillgång till många vackra fårskinn från våra får att måla på. Så konstverken blir i princip helt närproducerade :) Det är främst dessa skinn jag kommer visa upp i år på KRUT. Motiven är både inspirerade av naturen och fantasin.

 

 

 

 

 

 

 

Maria Lagerman

 

Maria Lagerman, Psalmboksmuseet på Kroken

I svunna tider utgjorde den andliga sången den kontakt gemene man hade med kulturyttringar. Kanske är det så att sången är den kulturform som allra flest utövat själva, innan man kunde läsa.

I Lillstugan på Kroken är det fritt att bläddra bland 1600 olika utgåvor med psalmer och andliga sånger, den äldsta från 1697. För att förstå mångfalden av uttryckssätt för de andliga frågorna räcker inte ord, man behöver se och bläddra själv. Hugade besökare kan få trampa på en resväskorgel eller knäppa fram en melodi på ett psalmodikon.

I stugans kök finns min gårdsbutik med bl.a. dukar och linnefrotté och under KRUT-rundan även hemvävd damast till salu.

 

 

 

 

Waltraude Enqvist DSC_0183

 

Waltraude Enqvist

 

Mina första steg tog jag i Österrike. Kom till Sverige och Nykroppa 1952. Har varit Värmland trogen utom några år då jag bodde i Södermanland.
Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas.
Att måla är för mig ett underbart sätt att koppla av. Jag glömmer allt omkring mig, världen utanför försvinner.
Har gått kurs för: Pentti Suutelainen, Magnus Einarsson, Stina Dalmalm, Lars Holm, Björn Bernström, Hasse Karlsson, Morgan Johansson, Håkan Groop, Olga Karlsson.

 

 

 

 

 

Majken Strömberg_1
Majken Strömberg, fritt broderi

 

Jag ”målar” med nål och tråd, tekniken är fritt broderi, i mitt bildskapande är jag självlärd. Inspirationen hämtar jag från närmiljön, stämningar, minnen och fantasi. Deltagit i jurerade utställningar på Värmlands museum, Rackstadmuséet och Arvika konsthall samt utställningar på gallerier i Norberg, Kil, Värmlands museum, Tälleruds hembygdsgård och KRUT.

 

 

 

 

 

IdaRådberg

 

 

Ida Rådberg – måleri och teckning

 

Jag har sedan barnsben tecknat med blyerts, främst porträtt av människor, djur och natur. Har på senare tid även börjat teckna och måla med färgpennor, olja och akvarell. Målandet har blivit en viktig del i mitt liv och jag har nu valt att satsa seriöst på konsten. Jag hoppas kunna inspirera andra med min konst!”

 

 

 

Birgitta HyensjöBirgitta Hyensjö, stengodskeramik

Jag skulpterar, gjuter, kavlar och drejar och använder enbart stengodslera och har min keramikverkstad i stadsdelen Viken i Karlstad. Jag har varit fritidskeramiker i mer än 20 år och som pensionär försöker jag ägna så mycket tid som jag har möjlighet i keramikverkstaden. Har varit involverad i  KRUT-rundan sedan 2005.

 

 

 

 

 

 

 

Gunilla Hägerström, halmslöjd
Jag har min utbildning från Halmens Hus i Bengtsfors. Mitt arbetsmaterial är svedjeråg eller kungsråg. Den gamla svedjerågen, som sås på hösten och skördas före midsommar, kan bli upp till 2,5 meter. Det är den otröskade halmen som används till olika bruksföremål, påsk- och julpynt, vävnader som mattor, löpare, korgar, hattar m m. Vi slöjdare tar till vara en gammal tradition av ett naturmaterial.

 

 

 

Siv Ganterud IMG_1723

SIV GANTERUD

 

Jag har alltid haft ett stort intresse för gediget utfört hantverk med tradition, i material av hög kvalitet, speciellt det textila skapandet.
Jag har arbetat som textillärare i 45 år tid, där lärande genom praktisk pedagogik i ämnet och uppmuntran av elevernas kreativa skapande, varit min drivkraft. Att arbeta med barn ger så mycket tillbaka! Ett tidvis tufft men också inspirerande arbete som under åren utvecklat min egen fantasi. Jag vill berätta ”små historier” med nål och tråd eller skapa abstrakt och lekfull design på kuddar och annan textil inredning.
Konstbroderiet har blivit ett av mina textila uttrycksätt, som ger mig mycket nöje!

 

 

 

Carina Högkvist

 

Carina Högkvist

Uppvuxen i Nora, jobbat som grafisk formgivare. Testade glasfushing på en kurs för 10 år sedan och fastnade för det, gillar glasets möjligheter och egensinnighet.
Annars är största intresset hästar och vår lilla kolonistuga vid Steffens Minne.

 

 

 

 

Anki Fahlstad_2019_PS

Anki Fahlstad, akvarell

Jag har älskat att måla och teckna sedan barnsben. Men det är först under senare år som jag bestämt mig för att satsa seriöst på det. Jag älskar att måla med starka färger och gärna fantasifulla motiv som man blir på gott humör av. Mycket uppmärksamhet har jag fått för mina kaxiga COOLA QVINNOR.
Att måla har blivit en allt större del av mitt liv. Jag mår bra av att uttrycka mig själv och få släppa loss min kreativitet hejdlöst. Jag känner att jag hittat min unika stil.
Välkommen!         www.ankifahlstad.se

 

 

Irene hubinette

Irene Hübinette, silversmide och porslinsmålning.

Jag är uppvuxen i Karlstad och tillbringade mina somrar hos mina föräldrar som ägde en sommarstuga på Killsta, numera är stugan i min systers ägo. Jag flyttade till Väse med min man när barnen flugit ut. Tillverkning av smycken i silver, såsom ringar, halsband och örhängen är huvudparten i mitt intresse men det kan också bli något armband i läder. Porslinsmålning ligger mig också varmt om hjärtat där jag förutom att måla själv även leder kurser.

 

 

 

 

Ann-Britt Höglund, trädgård

Min håg till skapande numera är trädgårdsodling. Kontakten med naturen, växter, fåglarna ger så mycket glädje och välmående. I trädgården, en avstyckad lantgård på 5 000 m2 bestående av en trädgårdslund och andra trädgårdsrum, finns ett rikt sortimement av träd, buskar, perenner och lökväxter. Till favoriterna hör Magnolia, Rhododendron, lönn, sockblomma, bergvallmo, liljor. Jag tycker om kontrasten mellan olika bladformer och färger.

 

 

 

 

Steven Jones, keramik

Under 30 års vedbränning och saltglasering har jag sökt en balans mellan det som är avsiktligt och det som är oförutsägbart i bränningsprocessen. Trots mina intentioner under dessa år vad gäller formande, dekorerande och placerande av lerföremål i ugnen, så har elden alltid sista ordet. Ibland jobbar vi bra ihop.

www.stevenjones.se

 

 

 

 

 

Grete Lindström_2016Grete Lindström, måleri i olja, akvarell och gouache
För mig är det en stor glädje att måla. Jag målar figurativt och berättande i klara färger. Färgerna är påverkade av den färgsprakande svenska naturen med inslag av midnattsljuset och norrskenet. Bildens mening är som en saga, som berättar om det vardagliga livet. Jag konverterar verklighet till fantasi.
Många utställningar har det blivit genom åren och på många ställen i Sverige.
Jag är medlem i Sveriges konstnärsförbund.
Ateljé Kyrkobrinken Karlstad

 

 

 

 

Titti Claesson 2018

 

Titti Claesson

 

Jag målar mest i akryl. Min inspiration hämtar jag från upplevelser, känslor och förnimmelser i min omgivning. Skogen, ängarna runt Ulvsby och förstås från vår fina sjö Alstern. Jag har sällan någon färdig bild av hur mina tavlor ska se ut, de växer fram allt eftersom jag skapar. Jag använder mycket struktur, färg och lekfullhet i mitt skapande.
(felaktigt tel.nr i foldern, skall vara 070-715 69 73)

 

 

 

 

Thomas Christenson_ps

 

Thomas Christenson

Hej, jag heter Thomas Christenson, i min konst vill jag dels uttrycka min till ett av mina favorit motiv nämligen Hästen. Men jag vill också utforska nya motiv till exempel att gå ut i trädgård och upptäcka nya saker och utmana mig själv.

 

 

 

 

 

foto Elisabeth

 

Elisabeth Johansson  akvarell
Jag har målat akvarell sen jag slutade jobba som textillärare 2011. Under den här tiden har jag gått många lärorika och spännande målarkurser och helg-workshops. Där har jag fått se och prova på många olika akvarelltekniker. Det är så svårt och så roligt! Jag jobbar på att samla ihop det jag lärt mig till en egen stil.

 

 

 

 

 

 

Hildegun Martinsen-Jones, textil

Bildvävar och målade textila bilder för privat och offentlig miljö.Motiven är detaljer från natur som tas ur sina sammanhang och bildar egna, nya mönster. Jag arbetar med stora och små fält, avgränsade färger med grafiskt klara effekter. Övriga alster består av personligt utformade kuddar, necessärer, väskor,
linnen och tunikor.
www.hildegunmjones.se

 

 

 

 

Inger Nordell_PS

 

 

 

Inger Nordell, découpage-teknik på vattenkannor

Jag är kolonist på Steffensminne sedan 1969. Jag tycker om att förändra vardagliga föremål till något som kan lysa upp vardagen.  En egen variant av découpage gjorde att min första plåtvattenkanna såg riktigt vacker ut. Så har det fortsatt. Betong är också ett härligt material att arbeta med.

www.nordellcreation.com

 

 

 

 

Karin Pallin, trasmattor

Född och uppvuxen i Munkfors. Numera pensionär och min stora hobby är mattvävning.

 

 

 

 

 

 

 

Barbro Persson, hemslöjd och hantverk

Jag bor i Alstershult och har en egen liten ateljé hemma på gården. Där har jag hemslöjd och hantverk och ni kan hitta saker både för hem och er själva.

 

 

 

 

Jan Persson_PS

 

Jan Persson

Bor i Alsters Hult och håller på med smide och trä.
Har en egen Smedja hemma på gården.

 

 

 

 

 

 

 

 

Niclas Rosenlind_2018

 

Niclas Rosenlind   

 Hej, lite mer info:

Jag heter Niclas Rosenlind  jag har målat tavlor från ungefär 14 år ålder, och nu fyller jag 26 i april 2018. Jag försöker att blanda tekniker men har graffiti i grunden, men använder mig mest av sprayburk, markers, samt endel akryl. Jag gillar att måla abstrakt och gillar även att måla roliga gubbar av alla dess slag. Kom o kolla på min utställning för mer info samt frågor. Tack!

 

 

 

 

Gunilla W IMG_1854_PS

 

 

Gunilla Wennberg

 

Det som fängslar mig med akvarellen är färgerna
Som ofta bjuder på överraskningar .
Man vet aldrig från början hur resultatet kommer att bli.
Jag målar oftast blommor då jag hämtar min inspiration från min hemmiljö.
Jag har de senaste åren gått många spännande målarkurser.

Deltagit i KRUT sedan 2008

 

 

 

Sonja Claesson_DSC_0948

Sonja Claesson

Jag heter Sonia Claesson och bor i Forshaga tillsammans med min man, Torgny.Målar mest i olja, men använder också tygrelief, Collografi och akvarell. Utbildning på Geijerskolan i Ransäter 2003 – 2006 Deltagit i ett flertal samlingsutställningar.
KRUT-rundan i Ulvsby utanför Karlstad 2005 – 2013

 

 

 

 

 

 

Erik Olsson 2017

 

 

Erik Olsson

25 år från Karlstad
Håller på mycket med blandteknik. t.ex Sprayfärg, akryl, poscapennor, samt akvarell och fineliners. Tycker om att blanda det abstrakta med strukturerade former och mycket färg.
Gick 2 år på målerilinjen på Kyrkeruds folkhögskola mellan 2014-16
Född i Ulvsby

 

 

 

Martin Blom

 

Martin Blom, teckning

 

Jag bor på Kristineberg, Alstrum sedan drygt 10 år och ritar svartvita teckningar. Hela livet har jag ritat och nästan alltid monokromt. Färg är bra, men jag är inte bra på färg. I de verk som finns att beskåda på KRUT är det tusch på papper som gäller. Teckningarna innehåller kontrast, skeva perspektiv, ord och symboler i en ohelig blandning, ibland lite snyggt och ibland lite fult.

www.martinblom.se

 

 

Publicerad: 10 april, 2016.
Uppdaterad:  12 februari, 2020.