Utställare 2017


Gunilla Adolfsson, tapetsör

Verkstad: Glänne gamla skola. Utbildning i Uddevalla 2-årig + 1-års påbyggnad. Utfört arbeten för offentlig miljö, Alster kyrka, Hammarö kyrka, Bengtsfors kommun, Karlstad kommun m.m. Samarbete med Stenebyskolan  och framförallt privata kunder.

 

 

 

Kjell Sundberg

Gästutställare
Kjell Sundberg, verksam och boende i Kristinehamn. Har varit yrkesverksam konstnär i snart 40 år, min ateljé finns i Konstnärskvarteret Vågen här i Kristinehamn. För närvarande jobbar jag mest med måleri, akryl på duk, men arbetar också ibland med grafik. Har haft en hel del utställningar, runt om i Sverige. Har gjort ett 10 tal offentliga utsmyckningar. Se vidare i mitt CV www.sundbergkjell.se

 

 

 

Kersti Berggren

Kersti Berggren, silkscreen

Kersti är född och uppvuxen i Skål, dit hon återvänt efter 30 år i Stockholm. Kersti är utbildad arkitekt. Silkscreen har hon arbetat med till och från i många år.

 

 

 

 

Eva Bergman, måleri

Jag är autodidakt bildkonstnär och målar i olja, akryl och akvarell. Stil och motiv blir vad som faller mig in för tillfället, oftast koloristiskt. Inspirationen hinner jag oftast inte uppfatta var den kom
ifrån. Tillverkar även smycken i silvertråd, koppartråd, stenar och pärlor.

Webbsida: www.pon-de-rosa.se

 

 

 

Staffan Einarsson, fotografi

Arbetar med analogt foto med silvergelatinkopior gjorda i mörkrum på traditionellt sätt. Bilderna är delvis tagna med infraröd film och kopierade med Lith-teknik.

 

 

 

 

Håkan Gidebratt, akvarellmåleri.

Jag har studerat konst och grafisk design på Nyckelviksskolan och Forsbergs Skola i Stockholm. Ett flertal konstkurser på Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Medborgarskolan i Karlstad har bidragit till att utveckla mitt måleri. Har egen ateljé på Morgonvägen 19, Edsgatan i Karlstad. För mer info: www.gide.se

 

 

 

1DS_9547

 

Gunnel Jung
Att fotografera blommor började jag med när jag inte fick fota mina barn längre. Intresset att fotografera natur och solnedgångar vid Alstern ärvde jag av min far. Handarbetsglädjen fick jag av min mor. Av min morfar har jag fått målandets nöje.  Men att skriva böcker har vuxit fram i mig själv!

 

 

 

Daliah Longree

Daliah Longree, encaustic,måleri på siden och lite olika tekniker

 

Född och uppvuxen i Tyskland. Flytt till Hammarö 2004 och Ulvsby 2007. Till yrke sjukgymnast/ridterapeut. ”Kreativ pyssel” började jag med i tonårsåldern.Sedan dess har jag från och till lekt med olika material och teknik. Inspirationen tar jag från vardagen, oftast känslor som ska få utlopp, därefter väljer jag material och färg

 

 

unnamed

Gunnar & Kicki Lidén
Kicki och Gunnar Lidén arbetar med design och formgivning. Under 2017 har de framställt ett mönster med karlstadmotiv som använts för utformning av textila produkter, brickor, skärbrädor och vykort. Under åren utomlands har de sett att många städer är bra på att marknadsföra sig för besökare och turister. Tillbaks i Karlstad fann de att det saknades profilprodukter som berättar om vår fina stad. Detta startade en process som nu lett till att ett karlstadmönster är i produktion och användningsområdena ökar. Kicki arbetar främst med design i textil. Gunnar arbetar främst med teckning och måleri. Tillsammans har Kicki och Gunnar gett ut flera böcker om Grekland. De har även skrivit och producerat musik som finns tryckt och inspelad på CD.
www.kulturstugan.se

 

Bibbi M. T. Evermark - KRUT 2017

 

Bibbi Evermark, Olja, akvarell, blandteknik mm
Jag har tecknat och målat sedan jag kunde hålla i en penna (2 års ålder). Namnen på alla färgerna var bland de första orden jag lärde mig.
Jag hade min första separatutställning 1978. Därefter blev utställningarna regelbundna, både separata och tillsammans med andra konstnärer.

Jag målar bland annat i akvarell, olja och pastell. Ibland blir det alla tekniker i en och samma bild, vart efter andan faller på …

Stil och manér varierar. Det kan bli stilistisk, abstrakt, föreställande,  expressionistiskt, impressionistiskt, naturalistiskt, naivistiskt eller i någon annan ”ism” som inte har något namn. Kort sagt, jag är mångsidig både vad gäller teknik, materialval och uttrycksätt!

Jag är även innovatör och har utvecklat en patenterad produkt, en teknik för produktion av bilder på kakel och klinker – för både interiöra och exteriöra miljöer: 

www.everstyle.se
Instagram: everstyletiles

 

 

Runa Hedström, måleri och teckning

Karlstad Ekshärad Ulvsbyn. 77 år. Afsestugan, mitt emot Ulvsbygården.Inspireras av färger, natur, tankar. Målar akvarell, olja, tempera, teckning, blandteknik med oljepastell, torrpastell plus akvarell. Målar blommor,landskap,interiörer,stilleben. Föreställande! Landsbygden är viktig. Utbildad bl. a. på Karlstads målarskola. Ett flertal utställningar.

Mina 3 utställningar i maj 2014 är, Almar, Alsters Herrgård och Rudskyrkan.

 

 

 

Birgitta HyensjöBirgitta Hyensjö, stengodskeramik

Jag skulpterar, gjuter, kavlar och drejar och använder enbart stengodslera och har min keramikverkstad i stadsdelen Viken i Karlstad. Jag har varit fritidskeramiker i mer än 20 år och som pensionär försöker jag ägna så mycket tid som jag har möjlighet i keramikverkstaden. Har varit involverad i  KRUT-rundan sedan 2005.

 

 

 

 

Gunilla Hägerström, halmslöjd
Jag har min utbildning från Halmens Hus i Bengtsfors. Mitt arbetsmaterial är svedjeråg eller kungsråg. Den gamla svedjerågen, som sås på hösten och skördas före midsommar, kan bli upp till 2,5 meter. Det är den otröskade halmen som används till olika bruksföremål, påsk- och julpynt, vävnader som mattor, löpare, korgar, hattar m m. Vi slöjdare tar till vara en gammal tradition av ett naturmaterial.

 

 

 

 

Anki Fahlstad

Anki Fahlstad, akvarell

Jag har älskat att måla och teckna sedan barnsben. Men det är först under senare år som jag bestämt mig för att satsa seriöst på det. Jag älskar att måla med starka färger och gärna fantasifulla motiv som man blir på gott humör av. Mycket uppmärksamhet har jag fått för mina kaxiga COOLA QVINNOR.
Att måla har blivit en allt större del av mitt liv. Jag mår bra av att uttrycka mig själv och få släppa loss min kreativitet hejdlöst. Jag känner att jag hittat min unika stil.
OBS! Jag ställer endast ut lördag.
Välkommen!         www.ankifahlstad.se

 

 

 

Ann-Britt Höglund, trädgård

Min håg till skapande numera är trädgårdsodling. Kontakten med naturen, växter, fåglarna ger så mycket glädje och välmående. I trädgården, en avstyckad lantgård på 5 000 m2 bestående av en trädgårdslund och andra trädgårdsrum, finns ett rikt sortimement av träd, buskar, perenner och lökväxter. Till favoriterna hör Magnolia, Rhododendron, lönn, sockblomma, bergvallmo, liljor. Jag tycker om kontrasten mellan olika bladformer och färger.

 

 

 

Peter Jansson, måleri

Född och uppväxt i Karlstad och har tecknat och målat hela livet.
Målar akvarell, olika pastell och tecknar. Förutom några grafikkurser har jag studerat på egen hand, läst fackböcker och provat mig fram.Medlem i Konstfrämjandet Värmland och i Svenska Konstnärsförbundet samt i KRUT.Driver mitt måleri som enskild firma, Teckning & målning.

www.peterjanssonart.com

 

 

Steven Jones, keramik

Under 30 års vedbränning och saltglasering har jag sökt en balans mellan det som är avsiktligt och det som är oförutsägbart i bränningsprocessen. Trots mina intentioner under dessa år vad gäller formande, dekorerande och placerande av lerföremål i ugnen, så har elden alltid sista ordet. Ibland jobbar vi bra ihop.

www.stevenjones.se

 

 

 

Erika Olsen_ps

Erika Olsen, måleri

Jag målar mest akvarell och akryl. Mycket naturbilder och hus. Jag har alltid tyckt om att måla. Är född och uppväxt i Karlstad men har min mormor och morfar i Ulvsby. Förutom att måla håller jag också på med teater. Jag går teaterinriktning på Sundstagymnasiet.

 

 

 

 

 

Grete Lindström_2016Grete Lindström, måleri i olja, akvarell och gouache
För mig är det en stor glädje att måla. Jag målar figurativt och berättande i klara färger. Färgerna är påverkade av den färgsprakande svenska naturen med inslag av midnattsljuset och norrskenet. Bildens mening är som en saga, som berättar om det vardagliga livet. Jag konverterar verklighet till fantasi.
Många utställningar har det blivit genom åren och på många ställen i Sverige.
Jag är medlem i Sveriges konstnärsförbund.
Ateljé Kyrkobrinken Karlstad

 

 

 

Vitvarg_2017b_small

Josefine & Christine Björemo
För andra gången ska vi ställa ut tillsammans på KRUT-rundan under namnet VITVARG och det ser verkligen fram emot! I år kommer vi att ställa ut nya alster som är utskurna med laser samt modern affisch-konst och design digitalt printat på textil. Vi är stolta över den värmländska berättarkulturen som inspireras oss, såsom även natur och historia. Vi är två systrar, med halva våra rötter ifrån Ulvsby, som tycker om att diskutera om våra kreativa ideér ihop. Vi jobbar var för sig för att vi bor långt ifrån varandra, Christine bor i Karlstad med sin familj och Josefine i Florens, Italien. Vi diskuterar våra ideér ihop, skickar bilder till varandra på de projekt vi håller på med och tipsar varandra om hur man kan göra olika saker. Välkomna!

 

 

 

 

Leif Carlsson

Leif Carlsson
Jag har målat o skapat hela mitt liv.Just nu är det mest fokus på hus som jag ”bygger”
i div matr.  Jag målar också/både realistiskt o mer abstrakt. Gillar olika former av collage.
Debut här i KRUT.

 

 

 

 

 

 

 

image3

 

Freja Skogsmyr
Freja Skogsmyr, måleri och teckning
När jag inte är på gården i Skål tillbringar jag min fritid med att teckna och måla. Till största del avbildar jag djur, men även lite natur och annat som kommer mig för. Jag använder mig av akryl och akvarell färger, pastell och kolpennor.

 

 

 

 

Thomas Christenson_ps

 

Hej, jag heter Thomas Christenson, i min konst vill jag dels uttrycka min till ett av mina favorit motiv nämligen Hästen. Men jag vill också utforska nya motiv till exempel att gå ut i trädgård och upptäcka nya saker och utmana mig själv.

 

 

 

 

 

foto Elisabeth

Elisabeth Johansson
Jag har målat akvarell i snart sex år. Innan dess jobbade jag på Skattkärrsskolan som textillärare. När jag började mitt jobb som textillärare på 70-talet åkte jag runt i Väse och Fågelvik och undervisade barnen i slöjd på 8 (åtta!) olika skolor.
Jag trivdes mycket bra med mitt arbete, där jag fick leda barnen i sitt kreativa skapande i textila material. Men nu är det min tur att skapa själv! Så nu njuter jag av att äga min tid och att få använda den till att måla så mycket jag vill!

 

 

 

 

 

Linda Frisell_ps
Linda Frisell

Jag behöver sysselsätta mina händer, olika textila tekniker efter inspiration och humör.
För tillfället är det mest virkning och projekten är vardagliga saker som får ett nytt fodral eller användningsområde.

 

 

 

 

Hildegun Martinsen-Jones, textil

Bildvävar och målade textila bilder för privat och offentlig miljö.Motiven är detaljer från natur som tas ur sina sammanhang och bildar egna, nya mönster. Jag arbetar med stora och små fält, avgränsade färger med grafiskt klara effekter. Övriga alster består av personligt utformade kuddar, necessärer, väskor,
linnen och tunikor.
www.hildegunmjones.se

 

 

 

Inger Nordell, découpage-teknik på vattenkannor

Jag är kolonist på Steffensminne sedan 1969. Jag tycker om att förändra vardagliga föremål till något som kan lysa upp vardagen.  En egen variant av découpage gjorde att min första plåtvattenkanna såg riktigt vacker ut. Så har det fortsatt. Betong är också ett härligt material att arbeta med.

www.nordellcreation.com

 

 

 

Karin Pallin, trasmattor

Född och uppvuxen i Munkfors. Numera pensionär och min stora hobby är mattvävning.

 

 

 

 

 

 

Barbro Persson, hemslöjd och hantverk

Jag bor i Alstershult och har en egen liten ateljé hemma på gården. Där har jag hemslöjd och hantverk och ni kan hitta saker både för hem och er själva

 

 

 

 

 

 

Niclas Rosenlind, graffiti och skiss

 

 

 

 

 

 

 

 

Gunilla WennbergGunilla Wennberg, akvarell

Mitt intresse för att skapa har funnits sedan barnsben. Numera målar jag akvarell, vilket jag har gjort sedan 2005. Det som fängslar mig med akvarellen är färgerna som ofta bjuder på överraskningar. Man vet aldrig från början hur slutresultatet kommer att bli.

Jag väljer färger och motiv som ligger mig varmt om hjärtat. Det är ingen slump att jag ofta målar blommor då jag hämtar min inspiration från min härliga hemmiljö. Jag har deltagit i Konstrundan i Ulvsbytrakten (KRUT) sedan 2008.

 

 

 

 

Astrid Wiktorsson, textilhantverk

Jag är född och uppvuxen i Mattmar i Jämtland och bor numera i Karlstad. Mina stora intressen som följt mig från barndomen är slöjd, sport och dans. Tävlat har jag gjort i sport och dans och har haft kurser i olika hantverk. Inom dansen är jag instruktör på olika kurser.

 

 

 

 

 

Bo Wiktorsson_psBo Wiktorsson, måleri

Jämtlänning bosatt på Lorensberg i Karlstad sedan 1966. Pensionär som börjat måla efter yrkeslivet och då helst naturmotiv i akvarell, men söker sig  fram med olika tekniker. Har förutom KRUT-rundor även deltagit i separat och samlingsutställningar i Värmland och Jämtland. Medlem i Ulvsby spelmän.
www.bowiktorskonst.se

 

 

 

 

Sonja Claesson_DSC_0948Jag heter Sonia Claesson och bor i Forshaga tillsammans med min man, Torgny.Målar mest i olja, men använder också tygrelief, Collografi och akvarell. Utbildning på Geijerskolan i Ransäter 2003 – 2006 Deltagit i ett flertal samlingsutställningar.
KRUT-rundan i Ulvsby utanför Karlstad 2005 – 2013

 

 

 

 

 

 

Ann-Catrin Gren

Ann-Catrin Gren målar tavlor i olja, akryl och blandteknik. Motiven är visionära.
Hon tillverkar också smycken av silver, stenar, konstglas, skinn och rötter. Ann-Catrin har studerat vid bl.a. Geijerskolan och Karlstads Fria Målarskola.

 

 

 

 

 

 

Ulla Lindblom_3

Ulla Lindblom Textil.

Född 1938. Värmlänning. Utbildad inredningsarkitekt på Konstfackskolan 1957-61.

Bor i Mellsjö, Ulvsby. Verksam sedan 1966 tillsammans med maken Ove med utformning av både offentliga och privata miljöer. Under min verksamhet har jag samlat på mig mängder med tygprover, som jag nu omvandlar till olika bruksting.

 

 

 

 

Ove Lindblom_ps

Ove Lindblom Trä. Även andra material.
Född 1939. Smålänning. Utbildad skulptör på Konstfackskolan 1957-61.
Bor i Mellsjö, Ulvsby. Utfört offentliga utsmyckningsuppdrag både inom- och utomhus.
Verksam sedan 1966 som inredningsarkitekt tillsammans med hustrun Ulla med utform-
ning av både offentliga och privata miljöer.

 

 

 

 

 

Titti Claesson

Jag heter Titti Claesson och jag är med som utställare i KRUT-rundan för tredje gången i år.
Jag är född och uppvuxen i Karlstad men har bott i Ulvsby i drygt 20 år.
Jag målar i akryl och jag inspireras av alla färger, strukturer och former runt omkring mig. Skogen, himlen, vattnet och alla förnimmelser och känslor jag upplever. Älskar att gå loss med färg och penslar.

 

 

 

 

 

 

Catarina Henningsson_ps

Catarina Henningsson
Jag är en kolonist på Steffens koloniträdgårdsförening. Där jag utövar lite allt möjligt vid min stuga.
Jag har alltid handarbetat – hållit någonting i mina händerna sedan den dag jag lärde mig vid 9 –års ålder att virka av min farmor.
Sedan dess stickar jag och tovar i maskin. Vantar – stickar och virkar sjalar och annat som garnet jag får i mina händer inbjuder till.
En terapi som ger lugn och ro – att använda våra händer och våra sinnen är viktigt

 

 

 

 

 

 

Erik Olsson 2017

 

 

Erik Olsson

25 år från Karlstad
Håller på mycket med blandteknik. t.ex Sprayfärg, akryl, poscapennor, samt akvarell och fineliners. Tycker om att blanda det abstrakta med strukturerade former och mycket färg.
Gick 2 år på målerilinjen på Kyrkeruds folkhögskola mellan 2014-16
Född i Ulvsby

 

Publicerad: 10 april, 2016.
Uppdaterad:  22 maj, 2017.

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0