Utställare 2019

UNDER ARBETE !  för 2018

Nedan 2018 år utställere!………………

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Helena Bengtsson Design och Konsthantverk

I min fina hönshusateljé i Snarstad jobbar jag med mönsterformgivning, textila produkter och unika verk. Jag formger för andra tillverkare eller skapar mindre produktserier för egen tillverkning. Papper och skinn har blivit mina material jämte de textila. Naturen och den traditionella slöjden är ofta min inspirationskälla.

 

 

 

 


Gunilla Adolfsson, tapetsör

Verkstad: Glänne gamla skola. Utbildning i Uddevalla 2-årig + 1-års påbyggnad. Utfört arbeten för offentlig miljö, Alster kyrka, Hammarö kyrka, Bengtsfors kommun, Karlstad kommun m.m. Samarbete med Stenebyskolan  och framförallt privata kunder.

 

 

 

 

 

IMG_0658

Gästutställare
Karin Fast Aronsson

Akrylmåleri
www.karinfastaronsson.se
Karlstads Fria Målarskola, Kyrkerud och Gerlesborgsskolan i Bohuslän har gett mig den huvudsakliga grund som lett till att jag nu målar på heltid.
Färg och form i tekniken akryl känner jag mig mest bekväm med och det viktigaste för mig i måleriet är själva processen, att aldrig stanna utan söka och prova nya vägar.

 

 

 

Eva Bergman, måleri

Jag är autodidakt bildkonstnär och målar i olja, akryl och akvarell. Stil och motiv blir vad som faller mig in för tillfället, oftast koloristiskt. Inspirationen hinner jag oftast inte uppfatta var den kom
ifrån. Tillverkar även smycken i silvertråd, koppartråd, stenar och pärlor.

Webbsida: www.evaialster.se

 

 

 

 

Staffan Einarsson, fotografi

Arbetar med analogt foto med silvergelatinkopior gjorda i mörkrum på traditionellt sätt. Bilderna är delvis tagna med infraröd film och kopierade med Lith-teknik.

 

 

 

 

 

Håkan Gidebratt, akvarellmåleri.

Jag har studerat konst och grafisk design på Nyckelviksskolan och Forsbergs Skola i Stockholm. Ett flertal konstkurser på Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Medborgarskolan i Karlstad har bidragit till att utveckla mitt måleri. Har egen ateljé på Morgonvägen 19, Edsgatan i Karlstad. För mer info: www.gide.se

 

 

 

1DS_9547

 

Gunnel Lindberg Jung
Att fotografera blommor började jag med när jag inte fick fota mina barn längre. Intresset att fotografera natur och solnedgångar vid Alstern ärvde jag av min far. Handarbetsglädjen fick jag av min mor. Av min morfar har jag fått målandets nöje.  Men att skriva böcker har vuxit fram i mig själv!

 

 

 

unnamed

Gunnar & Kicki Lidén
Kicki och Gunnar Lidén arbetar med design och formgivning. Under 2017 har de framställt ett mönster med karlstadmotiv som använts för utformning av textila produkter, brickor, skärbrädor och vykort. Under åren utomlands har de sett att många städer är bra på att marknadsföra sig för besökare och turister. Tillbaks i Karlstad fann de att det saknades profilprodukter som berättar om vår fina stad. Detta startade en process som nu lett till att ett karlstadmönster är i produktion och användningsområdena ökar. Kicki arbetar främst med design i textil. Gunnar arbetar främst med teckning och måleri. Tillsammans har Kicki och Gunnar gett ut flera böcker om Grekland. De har även skrivit och producerat musik som finns tryckt och inspelad på CD.
www.kulturstugan.se

 

IMG_1260

 

Karin Johansson, grafik, främst collografi

Under rundan visar jag mina bilder i Missionshuset, som i sig kan vara värt ett besök. Jag är medlem i Konstnärernas Kollektiv Verkstad (KKV) i Karlstad och har gått många olika kurser på Kyrkeruds Folkhögskola.

 

 

 

 

 

 

Elsa Bernholm

 

Elsa Bernholm

Jag heter Elsa Bernholm. Jag går just nu Konstnärligt basår på Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng. Jag gillar att arbeta i olja men visar även upp andra tekniker jag har provat under detta året. Detta är min debut.

 

 

 

 

????????????????????????????????????

Gunilla Bernholm

Uppväxt i Snårstadtorp, ca 8 km utanför Ulvsby. Tycker om gamla handarbeten när kvalitén var gjord för att hålla i många år och broderiet och spetsarna hade många nedlagda timmar i arbetstid. Härligt att duka fint med gamla handvävda linnedukar med mittsöm eller varför inte med en gammal broderad ”Kaffeduk” till sommarens kaffebord. Gamla lakan kan användas till mycket, ex. vis gardiner eller att sy om till modena påslakan med fin spets eller brodyr. Det är återvinning med kvalité.

 

 

 

 

 

IdaRådberg

 

 

Ida Rådberg – måleri och teckning

 

Jag har sedan barnsben tecknat med blyerts, främst porträtt av människor, djur och natur. Har på senare tid även börjat teckna och måla med färgpennor, olja och akvarell. Målandet har blivit en viktig del i mitt liv och jag har nu valt att satsa seriöst på konsten. Jag hoppas kunna inspirera andra med min konst!”

 

 

 

 

 

Runa Hedström, måleri och teckning

Karlstad Ekshärad Ulvsbyn. 77 år. Afsestugan, mitt emot Ulvsbygården.Inspireras av färger, natur, tankar. Målar akvarell, olja, tempera, teckning, blandteknik med oljepastell, torrpastell plus akvarell. Målar blommor,landskap,interiörer,stilleben. Föreställande! Landsbygden är viktig. Utbildad bl. a. på Karlstads målarskola. Ett flertal utställningar.

Mina 3 utställningar i maj 2014 är, Almar, Alsters Herrgård och Rudskyrkan.

 

 

 

Birgitta HyensjöBirgitta Hyensjö, stengodskeramik

Jag skulpterar, gjuter, kavlar och drejar och använder enbart stengodslera och har min keramikverkstad i stadsdelen Viken i Karlstad. Jag har varit fritidskeramiker i mer än 20 år och som pensionär försöker jag ägna så mycket tid som jag har möjlighet i keramikverkstaden. Har varit involverad i  KRUT-rundan sedan 2005.

 

 

 

 

 

Gunilla Hägerström, halmslöjd
Jag har min utbildning från Halmens Hus i Bengtsfors. Mitt arbetsmaterial är svedjeråg eller kungsråg. Den gamla svedjerågen, som sås på hösten och skördas före midsommar, kan bli upp till 2,5 meter. Det är den otröskade halmen som används till olika bruksföremål, påsk- och julpynt, vävnader som mattor, löpare, korgar, hattar m m. Vi slöjdare tar till vara en gammal tradition av ett naturmaterial.

 

 

 

 

Anki Fahlstad

Anki Fahlstad, akvarell

Jag har älskat att måla och teckna sedan barnsben. Men det är först under senare år som jag bestämt mig för att satsa seriöst på det. Jag älskar att måla med starka färger och gärna fantasifulla motiv som man blir på gott humör av. Mycket uppmärksamhet har jag fått för mina kaxiga COOLA QVINNOR.
Att måla har blivit en allt större del av mitt liv. Jag mår bra av att uttrycka mig själv och få släppa loss min kreativitet hejdlöst. Jag känner att jag hittat min unika stil.
OBS! Jag ställer endast ut lördag.
Välkommen!         www.ankifahlstad.se

 

 

Irene hubinette

Irene Hübinette, silversmide och porslinsmålning.

Jag är uppvuxen i Karlstad och tillbringade mina somrar hos mina föräldrar som ägde en sommarstuga på Killsta, numera är stugan i min systers ägo. Jag flyttade till Väse med min man när barnen flugit ut. Tillverkning av smycken i silver, såsom ringar, halsband och örhängen är huvudparten i mitt intresse men det kan också bli något armband i läder. Porslinsmålning ligger mig också varmt om hjärtat där jag förutom att måla själv även leder kurser.

 

 

 

 

Ann-Britt Höglund, trädgård

Min håg till skapande numera är trädgårdsodling. Kontakten med naturen, växter, fåglarna ger så mycket glädje och välmående. I trädgården, en avstyckad lantgård på 5 000 m2 bestående av en trädgårdslund och andra trädgårdsrum, finns ett rikt sortimement av träd, buskar, perenner och lökväxter. Till favoriterna hör Magnolia, Rhododendron, lönn, sockblomma, bergvallmo, liljor. Jag tycker om kontrasten mellan olika bladformer och färger.

 

 

 

 

Steven Jones, keramik

Under 30 års vedbränning och saltglasering har jag sökt en balans mellan det som är avsiktligt och det som är oförutsägbart i bränningsprocessen. Trots mina intentioner under dessa år vad gäller formande, dekorerande och placerande av lerföremål i ugnen, så har elden alltid sista ordet. Ibland jobbar vi bra ihop.

www.stevenjones.se

 

 

 

Erika Olsen_ps

 

Erika Olsen, måleri

Jag målar mest akvarell och akryl. Mycket naturbilder och hus. Jag har alltid tyckt om att måla. Är född och uppväxt i Karlstad men har min mormor och morfar i Ulvsby. Förutom att måla håller jag också på med teater. Jag går teaterinriktning på Sundstagymnasiet.

 

 

 

 

 

Grete Lindström_2016Grete Lindström, måleri i olja, akvarell och gouache
För mig är det en stor glädje att måla. Jag målar figurativt och berättande i klara färger. Färgerna är påverkade av den färgsprakande svenska naturen med inslag av midnattsljuset och norrskenet. Bildens mening är som en saga, som berättar om det vardagliga livet. Jag konverterar verklighet till fantasi.
Många utställningar har det blivit genom åren och på många ställen i Sverige.
Jag är medlem i Sveriges konstnärsförbund.
Ateljé Kyrkobrinken Karlstad

 

 

krut_josefineBjoremo

 

 

Josefine Björemo, Laserskuret, m.m.
Dekorativa inredningsdetaljer, såsom fönstersmycken, väggmotiv, kruk- och bordsdekorationer, som är utskurna med laser i trä.Jag gillar utmaningen med att skapa med laser där är allt måste hänga ihop och passa perfekt. Jag strävar efter att hitta tidlösa uttryck som sprider harmoni och glädje.
I grunden är jag dekoratör men har även studerat förpackningsdesign. Till vardags jobbar jag med vinetiketter och webbdesign i Italien där    jag även är bor.

 

 

Leif Carlsson

 

Leif Carlsson
Jag har målat o skapat hela mitt liv.Just nu är det mest fokus på hus som jag ”bygger”
i div matr.  Jag målar också/både realistiskt o mer abstrakt. Gillar olika former av collage.
Debut här i KRUT.

 

 

 

 

 

Agneta Eliasson

 

Agneta Eliasson, Handvävda tavlor med varptryck och broderi

När jag utbildade mig till textillärare stötte jag på varptryck för första gången. Varptryck är en teknik där man trycker motivet på varptrådarna innan man väver tyget. Motiven blir därför lite ”suddiga” och man vet inte i förväg riktigt hur slutresultatet blir. Fast jag har sysslat med hantverk hela livet så är detta min debut som utställare.

 

 

 

Titti Claesson 2018

 

Titti Claesson

 

Jag målar mest i akryl. Min inspiration hämtar jag från upplevelser, känslor och förnimmelser i min omgivning. Skogen, ängarna runt Ulvsby och förstås från vår fina sjö Alstern. Jag har sällan någon färdig bild av hur mina tavlor ska se ut, de växer fram allt eftersom jag skapar. Jag använder mycket struktur, färg och lekfullhet i mitt skapande.

 

 

 

 

Thomas Christenson_ps

 

Thomas Christenson

Hej, jag heter Thomas Christenson, i min konst vill jag dels uttrycka min till ett av mina favorit motiv nämligen Hästen. Men jag vill också utforska nya motiv till exempel att gå ut i trädgård och upptäcka nya saker och utmana mig själv.

 

 

 

 

 

foto Elisabeth

 

Elisabeth Johansson  akvarell
Jag har målat akvarell sen jag slutade jobba som textillärare 2011. Under den här tiden har jag gått många lärorika och spännande målarkurser och helg-workshops. Där har jag fått se och prova på många olika akvarelltekniker. Det är så svårt och så roligt! Jag jobbar på att samla ihop det jag lärt mig till en egen stil.

 

 

 

Ulvarna

 

Ulvarna
Konstnärsandan sprudlar hos barnen på förskolan Ulvarna. Här används inte bara pensel och papper. Barn ser konst i allt möjligt och omöjligt material och här får de chansen att utforska och skapa. Varje litet alster är ett fönster till konstnärens unga sinne och tankar. Konst som går rakt in i hjärtat.

Föräldrakooperativet Ulvarna har i över 25 år varit en omtyckt knytpunkt för familjer som vill ge sina barn en kreativ språngbräda ut i livet. Vi finns snett mittemot Ulvsby hembygdsgård.

 

 

 

Hildegun Martinsen-Jones, textil

Bildvävar och målade textila bilder för privat och offentlig miljö.Motiven är detaljer från natur som tas ur sina sammanhang och bildar egna, nya mönster. Jag arbetar med stora och små fält, avgränsade färger med grafiskt klara effekter. Övriga alster består av personligt utformade kuddar, necessärer, väskor,
linnen och tunikor.
www.hildegunmjones.se

 

 

 

Inger Nordell, découpage-teknik på vattenkannor

Jag är kolonist på Steffensminne sedan 1969. Jag tycker om att förändra vardagliga föremål till något som kan lysa upp vardagen.  En egen variant av découpage gjorde att min första plåtvattenkanna såg riktigt vacker ut. Så har det fortsatt. Betong är också ett härligt material att arbeta med.

www.nordellcreation.com

 

 

 

 

Karin Pallin, trasmattor

Född och uppvuxen i Munkfors. Numera pensionär och min stora hobby är mattvävning.

 

 

 

 

 

 

 

Barbro Persson, hemslöjd och hantverk

Jag bor i Alstershult och har en egen liten ateljé hemma på gården. Där har jag hemslöjd och hantverk och ni kan hitta saker både för hem och er själva.
Jan Persson, Smide

 

 

 

 

 

 

Niclas Rosenlind_2018

 

Niclas Rosenlind   

 Hej, lite mer info:

Jag heter Niclas Rosenlind  jag har målat tavlor från ungefär 14 år ålder, och nu fyller jag 26 i april 2018. Jag försöker att blanda tekniker men har graffiti i grunden, men använder mig mest av sprayburk, markers, samt endel akryl. Jag gillar att måla abstrakt och gillar även att måla roliga gubbar av alla dess slag. Kom o kolla på min utställning för mer info samt frågor. Tack!

 

 

 

 

 

Gunilla WennbergGunilla Wennberg, akvarell

Mitt intresse för att skapa har funnits sedan barnsben. Numera målar jag akvarell, vilket jag har gjort sedan 2005. Det som fängslar mig med akvarellen är färgerna som ofta bjuder på överraskningar. Man vet aldrig från början hur slutresultatet kommer att bli.

Jag väljer färger och motiv som ligger mig varmt om hjärtat. Det är ingen slump att jag ofta målar blommor då jag hämtar min inspiration från min härliga hemmiljö. Jag har deltagit i Konstrundan i Ulvsbytrakten (KRUT) sedan 2008.

 

 

 

 

Bo Wiktorsson_psBo Wiktorsson, måleri

Jämtlänning bosatt på Lorensberg i Karlstad sedan 1966. Pensionär som börjat måla efter yrkeslivet och då helst naturmotiv i akvarell, men söker sig  fram med olika tekniker. Har förutom KRUT-rundor även deltagit i separat och samlingsutställningar i Värmland och Jämtland. Medlem i Ulvsby spelmän.
www.bowiktorskonst.se

 

 

 

 

 

Sonja Claesson_DSC_0948

Sonja Claesson

Jag heter Sonia Claesson och bor i Forshaga tillsammans med min man, Torgny.Målar mest i olja, men använder också tygrelief, Collografi och akvarell. Utbildning på Geijerskolan i Ransäter 2003 – 2006 Deltagit i ett flertal samlingsutställningar.
KRUT-rundan i Ulvsby utanför Karlstad 2005 – 2013

 

 

 

 

 

Björn Nordström ps208

 

 

Björn Nordström

Jag är född och uppvuxen i Karlstad och har ritat och målat sedan barnsben. Jag tog teckningskurser på folkuniversitet när jag var 10 tills jag var 13 år. Bortsett från detta så är jag autodidakt. Speciellt när det kommer till mitt målande med akryl.

 

 

 

Jan_Alexandersson

 

Jan Alexandersson, fotografi

 

Född -57 och bor i Karlstad. Jag har fotograferat sedan tidiga tonåren och intresset har hållit i sig sedan dess. Numera sker fotograferandet med digital teknik. De flesta motiv hittar jag i naturen eftersom den är närmast där jag bor. Min bildstil kan beskrivas som avskalad med enkla kompositioner där linjer och mönster är tydliga beståndsdelar. Det är i alla fall så jag vill ha det…

 

 

 

 

 

Catarina Henningsson_ps

 

Catarina Henningsson
Jag är en kolonist på Steffens koloniträdgårdsförening. Där jag utövar lite allt möjligt vid min stuga.
Jag har alltid handarbetat – hållit någonting i mina händerna sedan den dag jag lärde mig vid 9 –års ålder att virka av min farmor.
Sedan dess stickar jag och tovar i maskin. Vantar – stickar och virkar sjalar och annat som garnet jag får i mina händer inbjuder till.
En terapi som ger lugn och ro – att använda våra händer och våra sinnen är viktigt

 

 

 

 

 

 

Erik Olsson 2017

 

 

Erik Olsson

25 år från Karlstad
Håller på mycket med blandteknik. t.ex Sprayfärg, akryl, poscapennor, samt akvarell och fineliners. Tycker om att blanda det abstrakta med strukturerade former och mycket färg.
Gick 2 år på målerilinjen på Kyrkeruds folkhögskola mellan 2014-16
Född i Ulvsby

 

 

image1

 

Linda-Marie Tollin

Jag är en mamma till två och en halv tonåring. 😉 Minstingen är inte riktigt tonåring än ;).Flyttade till Ulvsby för 18 år sedan till min man, som är en äkta Ulvsbypöjk. Jag började göra armband då jag inte kunde hitta det jag hade en bild av i huvudet. Upptäckte vad roligt det var. Och att även andra gillade det jag gjorde var en jätterolig bonus. Använder mig mycket av naturliga material som pärlor gjorda av snäckskal  och halvädelstenar. Anledningen till att jag började tova ull var att dottern kom hem från slöjden i skolan med roliga tovade pumpor och diverse andra saker. Fick prova och insåg att det var jättekul. Nu tovar jag tomtar och framförallt mina tomtefotingar, som jag sålde för första gången på Åstorps Gårds julmarknad 2017.

 

 

Publicerad: 10 april, 2016.
Uppdaterad:  18 mars, 2019.